Greit å vite før besøket på Smådyrklinikken

Trykk på en av alternativene under for å lese mer!

Når du kommer:

 • For både egen og andres sikkerhet skal alle hunder som tas med inn i klinikken leies i bånd, og alle katter skal være sikret i bur, eventuelt pappeske etc.
 • Når du kommer vil resepsjonisten registrere dere i resepsjonen.
 • Hvis det er første gang du er på besøk hos oss er det viktig at vi får registrert alle opplysninger om eier og dyr som trengs for journalføring og videre oppfølging.
 • Vi veier alle hunder før de skal inn til konsultasjon.
 • Dersom det er mistanke om smittsom sykdom kan du bli bedt om å ta dyret direkte inn på et undersøkelsesrom i stedet for å sitte på venterommet der det er andre dyr.
 • Av og til, spesielt hvis vi har fått inn akutte pasienter, kan vi være litt forsinket. Vi vil i så fall gi beskjed om dette når du kommer. Skulle du ha det spesielt travelt setter vi pris på at du sier ifra til oss med en gang. Alle kunder er velkommen til å ta en kopp kaffe og en godbit mens de venter.

Betaling:

 • Konsultasjoner ved klinikken må betales kontant eller med bankkort.
 • Det er mulig å bruke kredittkort slik som Mastercard.
 • Det er også mulig å søke om «Dyrekonto», som er en kredittordning for kunder på en del dyreklinikker i Norge. Kreditten kan kun brukes for betaling av utlegg til behandling av kjæledyr.
 • Ved spesielle situasjoner kan vi akseptere å sende med faktura, men dette skal godkjennes før konsultasjonen. Du vil da tillegges et fakturagebyr.
 • Er dyret forsikret hjelper vi deg med å fylle ut nødvendige papirer. Vi har avtale om direkteoppgjør med Agria og Gjensidige forsikringer (se forsikring under eget punkt).

Prisliste ved Smådyrklinikken Inn-Trøndelag:

Staten har bestemt at det skal være 25 % moms på alle veterinærtjenester. Alle våre priser er derfor inkludert 25 % moms. Prisene gjelder fra 01.01.2015. Vi tar forbehold eventuelle prisjusteringer som ikke er oppdatert på nett.

Her finner du et utvalg av prisene våre.

Ved henvendelse vil du også få opplyst andre priser.

Det er mange tjenester det er vanskelig å gi eier en eksakt pris på over telefonen. Et eksempel er pelsklipp av katt: Noen katter klippes på 20 minutter –andre trenger man en time på. Det samme gjelder for utredninger: Det er en fast pris på konsultasjon av hund –men viser det seg at det er nødvendig med videre prøver og lengre undersøkelser vil dette komme i tillegg.

Vi forsøker likevel å gi et prisoverslag på forhånd, så lenge eier er klar over at dette kun er et estimat. Vi gjør aldri videre undersøkelser/behandling uten at eier er informert, og har godkjent kostnadene.

Noen ganger kan det være vanskelig å skjønne hva man betaler for. Godt utstyr, lange åpningstider, gode lokaler og ikke minst høy faglig kompetanse koster penger.

Forsikring:

 • Alle kjæledyr kan forsikres, noe vi sterkt anbefaler. Dyrlegeutgifter til sykdom og behandling, for eksempel kloskader, ørebetennelser, keisersnitt, fremmedlegemeoperasjoner o.l. vil da dekkes av forsikringsselskapet. Eieren betaler kun en egenandel.
 • Vær oppmerksom på at forebyggende behandlinger som vaksine og tannsteinsfjerning o.l. dekkes ikke.
 • Det kan være stor forskjell på vilkår og pris på veterinærforsikringer, så det anbefales å sjekke litt før en tegner forsikringen. Agria og Gjensidige er de største innen dyreforsikring i Norge. Du finner linker dit under ”linker” i hovedmenyen.
 • Direkteoppgjør: Vi har avtale om direkteoppgjør med Agria og Gjensidige forsikringer. Direkteoppgjør vil si at vi ordner betalingen direkte med forsikringsselskapet slik at du kun blir belastet egenandelen fra oss.
 • Er dyret forsikret i andre selskap vil vi hjelpe deg å fylle ut de papirene som trengs for å få dekket utgiftene dine.

Hva skal jeg ta med til klinikken?:

 • Vaksinering

Husk vaksinebok. Hvis dyret har pass er det dette som skal tas med ved vaksinering.

 • Forsikringsopplysninger:

Er dyret ditt forsikret kan det være lurt å ta med informasjon om forsikringsselskap og forsikringsnummer. Resten ordner vi ved klinikken.

 • Stamtavlen

Er det første besøk ved klinikken kan det være greit å ha med stamtavlen. Ved HD/AD-røntgen skal stamtavlen være med.

 • Legemidler:

Dersom dyret går på medisiner vil vi gjerne ha en liste over hvilken type medisin det bruker og doseringen.

 • Informasjon om dyret og sykehistorien:

Før vi undersøker syke dyr spør vi alltid eier grundig om sykehistorien til dyret. Dette er et viktig utgangspunkt for å finne ut hva som er galt. Dyret kan ikke fortelle noe selv, så vi er avhengig av at eier kan gi relevant informasjon.

Vi ønsker ofte å vite om dyret har vært sykt før. Vi ønsker informasjon om når man først begynte å se at noe var galt. Om det spiser og drikker normalt. Om det har kastet opp, om det har normal urin og avføring. Om det er urolig eller slappere enn normalt. Når var siste løpetid. Om det viser smerter. Om det har vært under oppsyn hele tiden, eller om det går fritt ute etc. Hvis det er andre enn eieren som kommer med dyret til oss er det viktig å være oppdatert på slike ting.

 • Tidligere undersøkelser:

Dersom dyret ditt har blitt undersøkt og behandlet til en annen veterinær/klinikk for lignende sykdom, vil vi gjerne ha informasjon om hvilke undersøkelser som er gjort, resultatene av disse, og eventuell medisineringer. Spør gjerne den forrige dyrlegen/klinikken etter en journalutskrift fra tidligere besøk.

 • Temperatur:

Dyr kan bli stresset av bilkjøring og nye omgivelser på klinikken, og da kan temperaturen øke falskt. Har du mulighet for det, og har et dyr som tillater det, så mål temperaturen før du kommer på klinikken –det kan være verdifull informasjon for oss. Tempen skal måles med termometer i rompa –smør tuppen godt først. Snuten er ikke en indikator på om dyret har feber eller ikke.

Avbestilling av time:

Hvis man av en eller annen grunn ikke kan møte til avtalt time må man ringe og avbestille timen senest dagen før. Hvis vi ikke får beskjed om dette vil kunden få tilsendt faktura på ikke benyttet time.

Forhåndsregler før spesielle undersøkelser eller inngrep:

 • Kirurgi/anestesi:

Pasienter som skal i anestesi /narkose skal ikke ha mat etter klokken 18 dagen før. Vann skal gis som vanlig. Når dyret er våkent igjen vil vi ofte gi det mat på klinikken. Bruker det en spesiell diett er det fint om det tas med på klinikken.

Faste gjelder ikke kanin og gnagere. De skal ha med maten sin på klinikken ettersom det er veldig viktig at de spiser kort tid etter inngrep.

Hunder bør få en god luftetur før de leveres. Dette gjelder selvsagt ikke  syke hunder, og pasienter som ikke bør mosjoneres.

Hvis det er mulig er det en fordel hvis dyret er rent når det kommer for kirurgi (badet hvis det er skittent).

Hvis dyret går på medisiner bør disse tas med i en pose og leveres sammen med dyret. Skriv opp dose, og om dyret har fått medisinen samme dag.

 • Sedasjon/neddoping:

Alle pasienter som skal sederes ( de får en sprøyte slik at de blir trøtte) skal fastes (ikke få mat, kun vann). Helst bør de fastes fra kvelden før, men minimum i 5-7 timer før de skal sederes. Dette anbefales blant annet for å minimere risiko for oppkast og inhalasjon til luftveier under sedasjon.

 • Utredninger:

Pasienter som skal inn til utredninger skal som regel ikke ha spist mat før de kommer. Dette er fordi en del prøver kan bli påvirket av nylig måltid. Dyret vil fores på klinikken hvis det ikke er spesielle grunner for at det skal faste videre. Går dyret på en spesiell diett/fôr er det greit å ta med dagens porsjon på klinikken.

 • Røntgen for telling av antall fostre:

Mange ønsker å vite hvor mange valper en tispe har før hun skal føde. Etter dag 40 til 45 begynner valpenes skjelett å ha så mye kalsium at de vises på røntgen. Vi anbefaler å vente til tidligst dag 50 etter parring for å ta bildet, da er det større sjanse for å se alle valpene godt.

For å få tydelige bilder er det en stor fordel at tispa ikke har mye mat og avføring i magen. Det kan derfor være lurt å ta bildet like før tispa skal få mat. Det er også lurt å gå en skikkelig luftetur først, slik at hun får gjort fra seg før bildet tas.

 • Ultralyd:

Det er en stor fordel at hunder har lite avføring i tykktarmen når det er inne til ultralyd, ettersom mye avføring og gass i tykktarmen kan forstyrre lydbildet. Gå derfor en lang luftetur noen timer før konsultasjonen. Hvis det er urinblæren som skal undersøkes bør det være litt urin igjen i blæren ved ultralydtaking –da er det en fordel at de ikke luftes/tisser siste timen før undersøkelsen.

Ultralyd for å verifisere/utelukke drektighet kan hos oss utføres så tidlig som tre uker etter parring.

 • Mistanke om urinveisproblemer:

Vi er avhengig av å få en urinprøve av disse pasientene. Det er derfor viktig at dyret ikke får tisse i noen timer før konsultasjonen. -Ikke slipp katter ut, og unngå luftetur på hunder. Noen ganger må hunden bæres inn for å unngå tissing.

Vi vil helst ta urinprøven ved klinikken, men kan i nødstilfelle undersøke prøver som eier har tatt selv hvis prøven ikke er tilsmusset, og den maks en time gammel.

Oppstalling av pasienter:

 • Når dyret leveres på klinikken avtaler vi samtidig tid for henting, eller avtaler å ringe eier senere for å bestemme når det skal hentes.
 • Urolige pasienter kan føle seg tryggere hvis de har et pledd eller et klesplagg de er kjent med inne i oppstallingsburet. Hvis det leveres sammen med dyret er det eiers ansvar å få det med hjem igjen. Det kan også bli fjernet fra buret etter kirurgiske inngrep av hygieniske årsaker.

Når dyret hentes på klinikken:

 • Når dyret hentes på ettermiddagen vil det gis nødvendige beskjeder skriftlig og/eller muntlig. Dette gjøres ofte av en dyrepleier.
 • Resepter og medisiner vil leveres ut og forklares.
 • Eventuelle kontroller avtales.
 • Betaling gjøres samme dag hvis det ikke skal gjøres et direkteoppgjør med forsikringsselskapet.