Poliklinikk, helsesjekk, vaksine og ID-merking

37 (2)Poliklinikk:

I poliklinikken kan man bestille time for å få undersøkt alle problemer dyret kan ha, slik som halthet, kløe, redusert appetitt, økt tørst, diaré, kuttskader, hoste, undersøke kuler etc. Poliklinikk omfatter også forebyggende behandlinger som helseundersøkelse og vaksine, id-merking, kloklipp, HD-røntgen, drektighetsdiagnostikk etc

Dersom det er behov for videre utredninger eller operasjoner vil enten dyret legges inn, eller det avtales videre utredning senere.

Har dyret ditt et problem er det bare å ringe oss så setter vi opp en time til konsultasjon. Det er vanligvis lett å få time hos oss innen få dager. – Akutte tilfeller vil alltid bli prioritert og vil få time samme dag. Men husk at det er bedre å ringe en dag for tidlig enn en dag for sent! –På fredager er det alltid travelt, og da er det er også vanskeligere å følge opp dyret den kommende helgen. Hvis du ringer klinikken kan vi hjelpe deg med å avgjøre om dyret må inn til sjekk, eller om en kan vente og se det an. Det er mye vanskeligere -og dyrere- å hjelpe et dyr som har gått ”en dag for lenge”.

Helsesjekk og vaksine:

På Smådyrklinikken vaksinerer vi aldri et dyr uten at det er helsesjekket først. Vaksiner består av døde eller svekkede virus som sprøytes inn i kroppen. Hvis dyret er svekket av en annen sykdom kan det være farlig å vaksinere det. Det er ofte vi oppdager sykdommer som eier ikke er klar over på helsesjekkene, og det er derfor fast rutine på ALLE seriøse klinikker å utføre en helsesjekk før vaksine.

ID-merking:

Vi anbefaler å ID-merke alle hunder og katter med mikrochip. Mikrochipen er en elektronisk brikke på størrelse med et riskorn, som settes under huden på dyret med en sprøyte. Dette er ikke smertefullt hvis det gjøres på riktig måte, og dyret trenger ikke bedøvelse. Hver mikrochip har et unikt nummer som kan avleses med en skanner. All informasjon om dyr og eier lagres i et sentralt register hos Dyreidentitet. Slik vil det være lett å finne tilbake til eier hvis dyret har stukket av eller kommer skadet inn til dyrlege. Noen ganger kreves ID-merking –for eksempel ved utenlandsreise og HD-røntgen.