En hund etter smertesillende

hund på oppstalling

Sliter du med å få i hunden din tabletter? Vel, noen ganger kan man være FOR ivrig i å få i seg medisiner.

Engelsk setteren Lucy måtte legge seg inn på Smådyrklinikken denne uka. Hun ser flau ut på bildet, og det kan hun vel egentlig godt være. Hun hadde brukt en krakk til å komme seg opp på kjøkkenbenken, og fått tak i en boks med smertestillende tabletter. Den hadde hun gnagd i stykker, og spist opp -sammen med alle tablettene som var igjen.

En overdose smertestillende kan være veldig farlig. Avhengig av dosen kan det føre til alt fra milde symptomer -til nyre- og leverskader og livstruende blødende magesår.

Heldigvis for Lucy kastet hun opp noe av innholdet raskt etterpå. Det førte sannsynligvis til at hun ikke fikk i seg så stor dose smertestillende. Men ettersom det var umulig å vite hvor mye hun hadde fått i seg måtte hun uansett undersøkes og behandles forebyggende. Det ble tatt blodprøver for å overvåke blant annet nyre og leververdier, og hun fikk intravenøs væske i tillegg til beskyttende medisiner i flere dager.

Lucy er i fin form, og har nok kommet heldig ut av «nattmåltidet» sitt. Om hun har lært noe av hendelsen er vel heller usikkert. Det spørs om alle medisiner blir satt på aller øverste hylle fra nå av.