Kirurgi og indremedisin - Katt

Vi har spesialkompetanse innen indremedisin, bløtvevskirurgi og narkose

Indremedisin er et samlebegrep som omfatter sykdomstilstander i organene -blant annet mage/tarm, hjerte, urinveier, nervesystemet, hormonsystemet, brystet, bloddannende organer og hud.

Høy kompetanse innen indremedisin

Det er et stort og viktig fagfelt som utvikler seg lynraskt. Det er derfor spesielt viktig å følge med utviklingen, og oppdatere seg faglig. På Smådyrklinikken har to dyrleger gjennomgått en treårig videreutdanning i indremedisin, i tillegg til utallige påbyggingskurs innen feltet. Ingrid er den som nå spesialiserer seg i indremedisin og utfører de fleste indremedisinske utredningene.

Tilstander som kan kreve indremedisinsk utredning er for eksempel når et dyr har begynt å drikke mer enn før, tisser blod, har kronisk diare eller oppkast, eller rett og slett ikke er seg selv.

Riktig diagnose

For å komme fram til riktig diagnose er det som regel nødvendig med flere undersøkelser og prøver, slik som for eksempel ultralydundersøkelser, blodprøver, urinprøver, bakteriedyrkning,  biopsier, røntgenundersøkelse eller nevrologisk undersøkelse. Dere vil bli veiledet og informert godt av dyrlegen i en slik prosess.

Kirurgi og narkoseovervåkning

Smådyrklinikken Inn-Trøndelag har veterinær med spesialkompetanse innen bløtvevskirurgi og narkose. To av dyrepleierne har videreutdanning innen gassanestesi og narkoseovervåkning. Hos oss er dyret ditt er i sikre hender under operative inngrep.

Kirurgiske inngrep ved klinikken

Vi utfører en rekke kirurgiske inngrep ved klinikken. Dette kan være planlagte operasjoner slik som kastrering/sterilisering av katt. Hudoperasjoner, inklusive fjerning av svulster. Rekonstruksjon av hud etter traumer og stor kirurgi, kirurgi i urinveiene, brokk-operasjoner og amputasjon av tær eller hale.

Vi utfører også akutte operasjoner om katten din trenger hjelp. Dette kan f.eks være fjerning av fremmedlegeme i mage/tarm, magedreining, pyometraoperasjon, keisersnitt og fjerning av milt.

Foreløpig tilbyr vi ikke benkirurgi ved klinikken, men vi vil henvise deg til andre klinikker vi har samarbeid med.

Vi har et separat rom for preparering av pasienter før kirurgi. Operasjonsrommet har topp moderne utstyr for gassanestesi, smertelindring og narkoseovervåkning. I tillegg har vi et eget rom for vask, desinfisering og pakking av kirurgisk utstyr.

Narkoseovervåkning

En dyrepleier assisterer kirurgen og overvåker anestesien til enhver tid. Pasienten følges nøye opp under oppvåkningen, og får våkne i rolige trygge omgivelser på eget oppstallingsrom. Etter operasjonen får dyret personlig oppfølgning av en erfaren dyrepleier, slik at du til enhver tid kan føle deg trygg på at ditt dyr ivaretas på best mulig måte.

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille en time for å sjekke helsen til katten din? Ta kontakt så hjelper vi deg.

Følg Smådyrklinikken Inn-Trøndelag på Facebook.

veterinær som koser en katt
ikon, logo

Kontakt Smådyrklinikken

Ring oss på telefon: 74 08 14 11

Send oss en epost på [email protected] eller bruk skjemaet her.

Rinnvegen 5, 7609 Levanger

Åpningstider:

Mandag og Torsdag: 08:30-18:00
Tirsdag, Onsdag og Fredag: 08:30-16:00

Poliklinikken avsluttes en time før stengetid.

kattunger, dyreklinikk, vaksine