fbpx Hopp til navigasjonHopp til innhold Hopp til bunnområde

Hudsykdom og hudproblemer hos katt

Hudproblematikk

Hudproblemer er et av de vanligste problemene hos katt. Det kan være alt fra kløe til hudutslett, ørebetennelser, røyting, parasitter og dårlig pelskvalitet.

Veien mot å finne årsak til hudproblemer kan være vanskelig og frustrerende for eier, og det er viktig å følge riktig fremgangsmåte. Vi må finne ut hva som er årsaken til problemet, for deretter å behandle med riktige midler og metoder. Vi streber etter å gi eier god informasjon om hva som kreves, og å bistå med tips og råd underveis.

Vi har spesialisert oss innen hudsykdommer hos katt, og kan tilby hudutredning på et høyt faglig nivå.

Vår dyktige veterinær May-Hege Rønningen ble i 2009 ferdig med en treårig internasjonal etterutdanning i hudsykdommer. Ønker du å bestille time hos May-Hege? Ta kontakt så hjelper vi deg.

Symptomer på katten har hudproblemer

  • Rød og irritert hud
  • Katten klør
  • Overdreven slikking
  • Pelstap
  • Flassing
  • Små eller større kviser i huden
  • Rødme/sårhet på poter
  • Ørebetennelse

Hva er den vanligste hudsykdommen hos katt?

Den mest vanlige hudsykdommen hos katter kalles generelt for Eosinofilt Granulom Komplex. Denne tilstanden skyldes vanligvis en underliggende allergi og resulterer i røde, såre, og noen ganger skorpete områder på huden.

Symptomene kan variere fra bare å påvirke leppene eller hode- og nakkeområdet til å også omfatte rygg, ben og mage. Lokaliseringen av hudforandringene avhenger av hvor katten klør eller slikker seg selv. Kattens tunge har mange små mothaker, og overdreven slikking kan raskt føre til sår på huden.

Katten din kan ha allergi

Det er helt normalt at katten din slikker seg, men overdreven vasking kan være en infikasjon på at katten klør. Overdreven vasking kan føre til områder hvor katten har mindre pels eller hårløse flekker. Mitenker ud at katten din har allergi? Ta kontakt for en nærmere konsultasjon.

Har du noen spørsmål rundt hudsykdommer eller hudproblemer? Eller ønsker du å bestille en time for å sjekke helsen til katten din? Ta kontakt så hjelper vi deg. Avhengig av hvilke symptomer katten din har vil dyrlegen sette opp en plan for videre utredning og behandling.

 

dyrlege med katt, sjekk av husykdom og hudproblemer
ikon, logo

Kontakt Smådyrklinikken

Ring oss på telefon: 74 08 14 11

Send oss en epost på [email protected] eller bruk skjemaet her.

Rinnvegen 5, 7609 Levanger

Åpningstider:

Mandag og Torsdag: 08:30-18:00
Tirsdag, Onsdag og Fredag: 08:30-16:00

Poliklinikken avsluttes en time før stengetid.