Attester og helsescreening

Helseattester til katt

Det kan være mange grunner for at man trenger helseattest til katten din. For eksempel undersøkes kattunger før de skal overtas av nye eiere. Det kan også være fordi man trenger en helseattest for å tegne dyreforsikring eller før et kennelopphold, før reise med fly eller før salg av voksent dyr.

En helseattest forteller om kattens helsetilstand

For å skrive en helseattest må man først gjennomføre en grundig klinisk undersøkelse av dyret. Helseattesten i detalj vise dyrets helsetilstand og eventuelle feil eller mangler.

Under undersøkelsen gjennomgår dyrlegen kattens tilstand, inkludert øyne, ører, lymfeknuter, munnhule og tenner, hud og pels, samt bevegelsesapparatet. Veterinæren sjekker kattens bevegelser nøye og lytter også til hjertet og lungene. Hos hannkatter kontrolleres det også om testiklene har kommet ned i pungen eller ikke

At det er utført en helseattest på dyret ditt skal være en sikkerhet for deg på at man er kjent med dyrets helsesituasjon per i dag. Det er viktig at dyrlegen er grundig, og blir godt kjent med dyret.

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille en time for å sjekke helsen til dyret din? Ta kontakt så hjelper vi deg.

Følg Smådyrklinikken Inn-Trøndelag på Facebook.

kattunder, undersøkelse hos veterinær
ikon, logo

Kontakt Smådyrklinikken

Ring oss på telefon: 74 08 14 11

Send oss en epost på [email protected] eller bruk skjemaet her.

Rinnvegen 5, 7609 Levanger

Åpningstider:

Mandag og Torsdag: 08:30-18:00
Tirsdag, Onsdag og Fredag: 08:30-16:00

Poliklinikken avsluttes en time før stengetid.