Vaksiner til hund

Vaksiner beskytter hunden din mot farlige virussykdommer og bidrar til å hindre smitte mellom dyr. Hunder bør vaksineres som valp og hvert år som voksne, og ikke minst når de har blitt seniorer.

Vi vaksinerer aldri dyr uten å foretatt en grundig helsesjekk, og man vaksinerer aldri dyr som ikke er helt friskt. Det er fordi vaksinen da kan virker dårligere, men også fordi dyret kan bli veldig syk av det. Under den årlige helsesjekken med vaksine hender det at dyrlegen ser skader og sykdomstegn som eier ikke har sett selv. Helsesjekken er derfor også en fin sikkerhet for deg som dyreeier på at alt ser greit ut.

Det er fort gjort å gå i surr i vaksinetidspunkt, spesialt hvis man har flere dyr. Hvis dyret ditt har vært inne hos oss til vaksine tidligere vil du automatisk få en ny vaksinetime når det er tid for å fornye vaksinen.  Dersom du velger å ikke komme til en vaksine du har blitt innkalt til, vil du falle ut av innkallingssystemet.

Hunder utsettes for ulike typer smitte og har derfor hvert sitt vaksinasjonsprogram som bør følges.

Vaksinering av hund

Valpen bør vaksineres ved åtte, tolv og 16-ukers alder og igjen når den fyller ett år. Deretter vaksineres hunden en gang i året.

Det er krav for fullvasinering ved for eksempel deltagelse i utstillinger, hundeprøver og andre konkurranser og ved kennelopphold.

Hunden vaksineres mot:

  • parvovirus (svært alvorlig oppkast og diaresykdom)
  • hepatitt (smittsom leverbetennelse)
  • valpesyke (svært alvorlig sykdom som kan ha mange symptomer fra luftveier til mage/tarm og kramper)
  • kennelhoste ( veldig kraftig hoste med eller uten nedsatt allmenntilstand)

Andre vaksiner som kan være aktuelt er rabies og eventuelt  leptospirosevaksine ved utenlandsreise, og Herpesvaksine til hunder som skal brukes i avl.

Bestill vaksinering til din hund

Har du noen spørsmål rundt helsen til din hund/valp? Eller ønsker du å bestille time for vaksinering? Ring oss på telefon 74 08 14 11 eller send oss en melding via kontaktskjemaet.

vaksine, sprøyte, hund
ikon, logo

Kontakt Smådyrklinikken

Ring oss på telefon: 74 08 14 11

Send oss en epost på [email protected] eller bruk skjemaet her.

Rinnvegen 5, 7609 Levanger

Åpningstider:

Mandag og Torsdag: 08:30-18:00
Tirsdag, Onsdag og Fredag: 08:30-16:00

Poliklinikken avsluttes en time før stengetid.

liten hund til helsesjekk, vaksine