Avliving og kremering av hund

Den siste reisen

Å avlive et kjæledyr er som regel forbundet med mange følelser. Eiere som aldri har vært med på det før føler ofte en ekstra usikkerhet for hvordan det vil være. Vi vet at dette er vanskelig, og ønsker at eier skal oppleve det som en rolig og verdig avslutning.

Når eier kommer på avlivingsdagen er vi ekstra oppmerksom, slik at man slipper å vente i resepsjonen. Man får gå rett inn på avlivingsrommet i en rolig og privat atmosfære. Vi gir alltid eier mulighet til å gjøre seg ferdig med betalingen på forhånd, slik at de slipper å stoppe i resepsjonen etter at alt er overstått.

Selve avlivingen går rolig og fredelig for seg, og består av to sprøyter. Først får dyret en beroligende sprøyte, slik at det blir trøtt og sovner tungt. Det kan ta alt fra få minutter til 15 minutter før dyret er i dyp søvn. Fra da av merker ikke dyret mer hva som skjer.

Vi legger nå inn et venekateter i blodåra, og når eier er klar gir vi sprøyte nummer to gjennom denne. Dette virker som en overdose narkosemiddel, dyrene blir så dyp i narkose at de bokstavelig talt sovner inn, og hjertet slutter å slå.

Vi er alle forskjellige, og det varierer hvordan eiere forholder seg på avlivingsdagen. Noen velger å sende dyret med andre fordi det er for stor påkjenning å være med selv. Mange ønsker å være sammen med dyret til det har sovnet av den første sprøyten, og noen ønsker å være med til alt er over. Vi lar det være opp til eierne selv.

Kremering av hund

Etter at et dyr er avlivet har eieren tre valg. Hvis man har mulighet og ønske om å gravlegge det på egen tomt kan eier ta dyret med hjem. Det er viktig å vite at avlivede dyr er å betrakte som svært giftige, og man må ta hånd om dem på forsvarlig måte.

De aller fleste velger å la dyret være igjen hos oss. De blir da hentet av Midt-Norsk Smådyrkrematorium for kremering.

Du kan velge mellom felleskremering der dyret blir kremert sammen med andre kjæledyr, og asken tas vare på av krematoriet. Eller man kan velge separat kremering, der dyret blir kremert separat, og man får asken tilbake i en urne. Det finnes nå mange forskjellige urner å velge mellom.

kos, hund, avliving, farvel, veterinær
ikon, logo

Kontakt Smådyrklinikken

Ring oss på telefon: 74 08 14 11

Send oss en epost på [email protected] eller bruk skjemaet her.

Rinnvegen 5, 7609 Levanger

Åpningstider:

Mandag og Torsdag: 08:30-18:00
Tirsdag, Onsdag og Fredag: 08:30-16:00

Poliklinikken avsluttes en time før stengetid.