Tannproblemer hos hund

Vi har en egen tannavdeling

Vi har et eget tannteam som består av dyrlege og dyrepleiere med spesialkompetanse på tannhelse. Tannavdelingen vår består av moderne utstyr slik at vi kan gi dyret ditt best mulig behandling.

Vi kan blant annet tilby bittsjekk, profesjonell tannbehandling, tannoperasjoner og avansert tannbehandling som restorasjon (behandling av emaljeskader) og rotfylling. Alle tannpasienter legges i gassnarkose for tryggest mulig behandling.

Bestill tannsjekk til hunden din her.

En ren munnhule og friske tenner gir bedre livskvalitet

Tannhelse er viktig. Akkurat som at vi mennesker har behov for regelmessige tannlegebesøk, har også dyr det.

Over 80% av alle hunder over 3 år har et tannhelseproblem. Problemer med tenner og tannkjøtt gir ikke bare et lokalt ubehag i munnen, men kan også føre til sykdom og skade på indre organer. Kroniske betennelser i munnhulen kan spres til blant annet hjerte, lever og nyrer.

Det er vanskelig å fange opp symptomer på tannproblemer

Visste du at problemer i munnhulen ofte oppdages på helsesjekk hos dyrlegen?

Som eier er det ikke lett å fange opp symptomer på tannsykdom. En skulle tro at smerter gir dårligere matlyst, men ofte er det ikke sånn. Dyr er mestere i å skjule ubehag , de finner ofte en annen løsning -som å tygge maten på den siden det ikke gjør vondt. Mat er tross alt nødvendig for å overleve!

Dårlig ånde, sikling, endring i spisemønster (tygger på den ene siden, vil ikke tygge på harde ting), endring i adferd (irritabel, ønsker mindre kontakt) kan være symptomer. Rødt eller blødende tannkjøtt og løse eller knekte tenner er sikre tegn på at noe er galt.

En profesjonell tannbehandling utføres i narkose

Selv for en erfaren dyrlege eller dyrepleier kan det være vanskelig å undersøke munnhulen på et dyr i våken tilstand. Ikke alle er like villige til at lepper løftes og at tenner skal inspiseres.

50 % av tanna befinner seg under tannkjøttet, og kan bare vurderes ved hjelpa av tannrøntgen. Ved funn eller mistanke til sykdom eller skade, er det derfor best med en undersøkelse i narkose.

Bestill tannsjekk til hunden

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time? Ring oss på telefon 74 08 14 11 eller send oss en melding via kontaktskjemaet.

tannsjekk hos hund
ikon, logo

Kontakt Smådyrklinikken

Ring oss på telefon: 74 08 14 11

Send oss en epost på [email protected] eller bruk skjemaet her.

Rinnvegen 5, 7609 Levanger

Åpningstider:

Mandag og Torsdag: 08:30-18:00
Tirsdag, Onsdag og Fredag: 08:30-16:00

Poliklinikken avsluttes en time før stengetid.