Kloklipp

Mange hundeeiere har et anstrengt forhold til det å klippe klør. Med riktig teknikk og selvtillit på at man gjør det riktig vil det som regel gå bra.

Vi hjelper deg gjerne med å klippe klør på hunden din, og kan vise deg riktig teknikk hvis du ønsker å prøve selv hjemme. Det hender det er hunder som blir så stresset av kloklipp at det er best for både hunden og de rundt at det skjer hos dyrlegen, og eventuelt med sedasjon (sovemedisin). I de tilfellene hunden må sederes for kloklipp vil dyret helsesjekkes før det får sedasjon. Hunden bør ikke ha fått noe å spise siste 3-5 timer før dette skjer. Når dyret er trøtt kan vi rolig og behagelig klippe klør, og se godt over både labber og klør. Noen ønsker samtidig potefrisering. Etter man er ferdig får hunden en oppvåkningssprøyte, slik at den kan bli med eier hjem etter kort tid -fornøyd og med “nye sko”.

Ønsker du å bestille kloklipp? Ta kontakt så hjelper vi deg.

Gode tips for å få til kloklipp

Skaff deg en GOD og skarp klotang som passer størrelsen på klørne. Vi selger gode klotenger i butikken.

Venn hunden på å klippe klør så tidlig som mulig, og klipp dem jevnlig. Man trenger ikke klippe hver gang, men man kan holde klotangen inntil og “late” som man klipper. Bruk mye godbiter og overdreven ros når hunden slapper av og lar deg klippe.Prøv å gjøre det til en positiv opplevelse.

Hvor ofte det er behov for å klippe varierer fra hund til hund, og avhenger av hvor lett neglen slites naturlig. Noen negler må klippes hver andre uke, noen bare få ganger i året.

Hvis uhellet er ute og du klipper for langt så ikke bli redd og gjør et stort nummer ut av det, for det vil smitte over på hunden. Da bekrefter du raskt for hunden at dette er noe å være redd for. Lat som ingen ting, snakk rolig til hunden og klipp videre.

En god teknikk for å klippe klør er å bøye benet bakover slik at man ser poten og klørne fra undersiden. Da er det lettere å se hva som er overflødig negl. Er du i tvil hvordan det gjøres kan du be om en demonstrasjon hos oss.

Her er en video vi har laget som viser godt teknikk for kloklipp.

Kloskader

Av og til kan hunden være uheldig og knekke en klo –dette er smertefullt, og kan føre til alvorlig betennelse i kloen/tåen. Jo lengre klør, jo større risiko for å skade en klo.

Kloskader må som regel behandles hos dyrlege.

Ønsker du å bestille kloklipp? Ta kontakt så hjelper vi deg.

Play Video
ikon, logo
Kontakt Smådyrklinikken

Faktaboks: xxxxx

Ring oss på telefon: 74 08 14 11

Send oss en epost på [email protected] eller bruk skjemaet her.

Rinnvegen 5, 7609 Levanger

Åpningstider:

Mandag og Torsdag: 08:30-18:00
Tirsdag, Onsdag og Fredag: 08:30-16:00

Poliklinikken avsluttes en time før stengetid.

klippekort, kloklipp