Hund: Reproduksjon og gynekologi

Hos oss får du faglig oppdatert veiledning og hjelp innen reproduksjon. En av veterinærene våre er spesielt interessert i reproduksjon på hund og katt, og er videreutdannet innen faget.

Vi kan hjelpe deg gjennom hele prosessen fra løpetid til fødsel. Fra å finne beste parringstidspunkt for tispa, tapping og kunstig inseminering av hund, til drektighetsundersøkelse og hjelp ved fødsel. Vi er også veldig godt kvalifisert til å hjelpe ved reproduksjonssykdommer og unormalheter. Ønsker du å bestille time eller har du spørsmål? Ta kontakt så hjelper vi deg.

Beste parringstidspunkt

Optimalt tidspunkt for parring handler om riktig timing. Ved klinikken utfører vi blant annet in-house progesteronblodprøver, vaginalutstryk og cellundersøkelse i tillegg til inspeksjon av tispas skjede for å finne det optimale tidspunktet.

Vi kan også utføre kunstig inseminering på hund med fersk sæd.

Drektighetsundersøkelse

Vi utfører drektighetsundersøkelse ved hjelp av ultralyd.

Av og til er en drektighet ikke ønsket eller helsemessig forsvarlig. Da kan det beste alternativet være å utføre drektighetsavbrudd.

Bestemme antall foster

Mange ønsker å vite hvor mange valper som ventes. Det kan vi undersøke ved å ta røntgen. Etter dag 40 til 45 begynner valpenes skjelett å ha så mye kalsium at de vises på røntgen. Vi anbefaler å vente til tidligst dag 50 etter parring for å ta bildet, da er det større sjanse for å se alle valpene godt.

For å få tydelige bilder er det en stor fordel at tispa ikke har mye mat og avføring i magen. Det kan derfor være lurt å ta bildet like før tispa skal få mat. Det er også lurt å gå en skikkelig luftetur først, slik at hun får gjort fra seg før bildet tas.

Fertilitetsproblemer og sykdommer i kjønnsorgan

Vi kan utfører en fertilitetsundersøkelse av hannhund, inkludert tapping og spermieundersøkelser og ultralyd av testikler og prostata.

På samme måte tilbyr vi utredning av tisper med fertilitetsproblemer. Blant annet gjennom utvalgte blodprøver, ultralyd av eggstokker og livmor, og undersøkelse av skjede.

Les også:

Ønsker du å bestille time eller har du spørsmål rundt reproduksjon? Ta kontakt med oss.

ultralyd, reproduksjon
ikon, logo

Kontakt Smådyrklinikken

Ring oss på telefon: 74 08 14 11

Send oss en epost på [email protected] eller bruk skjemaet her.

Rinnvegen 5, 7609 Levanger

Åpningstider:

Mandag og Torsdag: 08:30-18:00
Tirsdag, Onsdag og Fredag: 08:30-16:00

Poliklinikken avsluttes en time før stengetid.

valpekull
ikon, logo

Bestill time

Ring oss på telefon: 74 08 14 11 eller send oss en epost på [email protected].