Akuttmedisin

Av og til trenger dyrene akutthjelp. Smådyrklinikken Inn-Trøndelag er utstyrt for å takle de fleste akuttilfeller hos hund og katt, og de ansatte er faglig oppdaterte slik at de kan ta godt vare på dyret ditt i slike tilfeller.

Akuttmedisin

Akuttmedisin kan omfatte alt fra pusteproblemer, blødninger, kramper og bevisstløshet til store fysiske skader og smerter. Da vil dyret kreve rask behandling for at tilstanden ikke skal forverres, for at dyret ikke skal få varig skade, ha for store smerter eller i verste fall dø.

Ta kontakt ved behov for akutt hjelp

Hvis vi mistenker at det er behov for akutt hjelp vil du få tilbud om å komme direkte inn på klinikken uten timeavtale. Ring allikevel alltid før du kommer med dyret ditt –da kan vi bedre forberede oss på at dere kommer, og legge opp til riktig undersøkelse og behandling. Ring: +47 74 08 14 11

Smådyrklinikken har ikke døgnvakt. Men trenger dyret ditt akutt hjelp, og du ringer oss innenfor åpningstidene våre vil du alltid få komme inn, selv om det vil si at vi må jobbe med dyret etter ordinær stengetid. En dyrlege og en dyrepleier har til enhver tid ansvaret for å bli igjen ved slike tilfeller.

Ringer du oss etter stengetid vil du komme til en telefonsvarer. Alle telefonnummer til akuttvakter i området er lest opp på telefonsvareren vår. 

Vaktordningen i Trøndelag:

I Norge er det offentlige vaktsystemet organisert slik at de dyrlegene som har stordyrvakt/produksjonsdyrvakt også har ansvar og plikt til å ta imot smådyr som trenger akutt hjelp på kveld/natt og på helg.

I noen større byer har smådyrklikker i tillegg gått sammen for å tilby en egen vaktordning for smådyr. To slike akuttilbud for smådyr finnes i Trondheims-området. I Trondheim finnes også en døgnåpen dyreklinikk (Evidensia Trondheim Dyresykehus).