Få dreisen på kloklipp!

Mange hundeeiere har et anstrengt forhold til det å klippe klør. Med riktig teknikk -og selvtillit på at man gjør det riktig- vil kloklipp som regel gå bra.

Gode tips for å få til kloklipp

Skaff deg en GOD og skarp klotang som passer størrelsen på klørne. Vi selger gode klotenger i butikken vår.

Venn hunden på å klippe klør så tidlig som mulig, og klipp dem jevnlig. Man trenger ikke klippe hver gang, men man kan holde klotangen inntil  og «late» som man klipper. Bruk mye godbiter og overdreven ros når hunden slapper av og lar deg klippe. Prøv å gjøre det til en positiv opplevelse.

Hvor ofte børe du klippe hundens klør?

Hvor ofte det er behov for å klippe varierer fra hund til hund, og avhenger av hvor lett neglen slites naturlig. Noen negler må klippes hver andre uke, noen bare få ganger i året.

Hvis uhellet er ute og du klipper for langt så ikke bli redd og gjør et stort nummer ut av det, for det vil smitte over på hunden. Da bekrefter du raskt for hunden at dette er noe å være redd for. Lat som ingen ting, snakk rolig til hunden og klipp videre.

En god teknikk for å klippe klør er å bøye benet bakover slik at man ser poten og klørne fra undersiden. Da er det lettere å se hva som er overflødig negl. Er du i tvil hvordan det gjøres kan du be om en demonstrasjon hos oss.

Bestill kloklipp

har du noen spørsmål rundt kloklipp eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt så hjelper vi deg.

kloklipp, poter, klør, hund