Får hunden diare er disse produktene kjekke å ha

Hjelp til hunder med diare

Når uhellet er ute – diare og oppkast

 

Julen er en høytid fylt av godsaker og fristelser for våre firbeinte venner. Da er det ekstra viktig å passe godt på matfatet. Julemat og godteri kan gjøre julen ganske lite idyllisk hvis hunden får diare eller oppkast.

Det kan lønne seg å kjøpe noen produkter du kan gi med en gang hvis uhellet først er ute.

Vi har satt sammen den ultimate «diarepakken».

Denne består av:

  • Promax pasta. Det er en tre dagers kur, bestående av pre- og pro-biotika, slik at man tilfører gode tarmbakterier, samt glutamin som gir næring til tarmen og dextrose og elektrolytter som gir energi og bidrar til å opprettholde væskebalansen.
  • Vi-Siblin, et pulver bestående av psylliumfrø. Denne hjelper med å binde avføringen. Den kan få en gelékonsistens. Dette er helt vanlig.
  • i/d-våtfôr, veldig skånsomt fôr som er bra for en påkjent mage og tarm. Finnes også i tørrfôr.
  • Fortiflora, probiotika i pulverform tilsatt smaksforsterker. Denne er fin å gå over til etter man er ferdig med promaxpastaen.

Spør oss i resepsjonen så setter vi sammen produkter tilpasset din hund.

i/d tørrfôr finnes i 1.5kg, 4kg og 12kg sekker. Finnes også i/d stress, som kan være fin å gi til hunden som blir lett stresset rundt nyttårsaften. Her kan du lese våre tips til en fin nyttårsfeiring med din hund.

Husk: det er viktig å gi flere små måltider og sørge for at de får i seg nok vann.

Hvis hunden får oppkast, nedsatt allmenntilstand eller ikke har noen bedring i løpet av tre dager, kontakt veterinæren! Mistenker du at den kan ha spist noe den ikke skal, enten fremmedlegeme, planter eller noe annet giftig, prøv å finne ut hvor mye den har fått i deg og når den spiste det. Det kan være verdifull informasjon til veterinæren.

Følg Smådyrklinikken Inn-Trøndelag på Facebook.