Hvordan påvirker kulden kjæledyrene?

Kulde og dyr

Pass på dyret ditt når kulden slår inn

Kulde kan ha varierende innvirkning på dyr, og ulike kjæledyr reagerer forskjellig på vinterforhold. Noen dyr håndterer kulden bedre enn andre, og som dyreeier er det viktig å være klar over dyrets begrensninger.

Kalde dager kan skape problemer for hunden din

Det er viktig å ta vare på hunden på vinterhalvåret. Du er kanskje ikke klar over det, men veldig mange hunder trenger faktisk ekstra beskyttelse mot kulden i form av klær/hundedekken.

Kuldeskader er en reell trussel, og hunden kan bli utsatt for frostskader, nedkjøling og i alvorlige tilfeller koldbrann. Spesielt utsatte områder inkluderer hundens ører, poter, pung (hos hannhunder), og jurene (hos ammende tisper).

I Norge bruker vi mye salt på veiene om vinteren, dette kan føre til såre og sprukne poter. Derfor anbefaler vi at du jevnlig inspiserer hundens labber og poter, og forebygger potensielle skader ved å bruke vanntette potesokker og potesalve. Når du bruker potesalve skal denne være uten vann, det er viktig. Inneholder salven vann kan denne fryse og forårsake skade på potene.

Er du usikker på hvilken på salve som er best for din hund? Ta kontakt så vil vi hjelpe deg.

Her er noen tips for å ta vare på hunden din på kalde dager:

  1. Klær for kulden: Kle hunden din på kalde dager, spesielt hvis den er liten. Små hunder tåler generelt sett mindre kulde enn større raser.
  2. Valper og eldre hunder: Valper og eldre hunder er ekstra sårbare for kulde.  Gi ekstra omsorg og oppmerksomhet til disse gruppene.
  3. Potesokker og potesalve: Ta vare på hundens poter ved å bruke potesokker og potesalve. Dette beskytter potene mot salt, snø og kulde, og bidrar til å forhindre såre og sprukne poter.
  4. Underlag på turer: Når du går på tur, ta med et underlag for hunden å hvile på. Dette beskytter mot kulde fra bakken og gir en komfortabel pause for hunden.

hund, kulde, snø

Katter tåler ikke kulde over lange perioder

Kulde kan skape problemer for katter, frostskader er noe som fort kan oppstå. Derfor er det viktig at du slipper katten inn på kalde dager.

Selv om katten har pels vil ikke denne gi god nok beskyttelse mot kulde og en norsk vinter.

Kontakt dyrlegen fortløpende om du mistenker at katten din er nedkjølt eller har frostskader.

Kontakt Smådyrklinikken Inn-Trøndelag

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille en time for å sjekke helsen til dyret ditt? Ta kontakt så hjelper vi deg.

Følg Smådyrklinikken Inn-Trøndelag på Facebook.

hund, snø
ikon, logo

Kontakt Smådyrklinikken

Ring oss på telefon: 74 08 14 11

Send oss en epost på [email protected] eller bruk skjemaet her.

Rinnvegen 5, 7609 Levanger

Åpningstider:

Mandag og Torsdag: 08:30-18:00
Tirsdag, Onsdag og Fredag: 08:30-16:00

Poliklinikken avsluttes en time før stengetid.

hund
ikon, logo

Bestill time

Ring oss på telefon: 74 08 14 11 eller send oss en epost på [email protected].