Vi kan reproduksjon!

befruktning

Reproduksjon hos hund er et av Guros interessefelt, og på tampen av året har hun fullført sitt femte videreutdanningskurs innen reproduksjon i 2022!

Bestått eksamen.

Før jul kunne hun reise hjem fra Sverige med bestått eksamen i kunstig inseminering på hund. I nabolandet må nemlig alle veterinærer som ønsker å inseminere hund med fersk, kjølt eller frosset sæd gjennomgå en videreutdanning og bestå eksamen for å få lov til å gjøre det.

Hun har også vært i Bergen, Bodø, England og Tyskland på kurs, i tillegg til å ha deltatt på nettkurs. Hun er godt rustet for å hjelpe klinikkens pasienter som trenger reproduksjonshjelp.

Reproduksjon omfatter mye

Reproduksjon omfatter bl.a. å finne optimalt parringstidspunkt, sædbedømming og kunstig befruktning, drektighetsdiagnostikk og drektighetskontroll. Vi kan beregne forventet fødselstidspunkt, samt utrede fertilitetsproblemer hos hannhund og tispe. Det innebærer også fødselshjelp og hjelp til nyfødte og valper.

Play Video

På videoen over kan du se at Guro går inn med skop for å inseminere rett i livmor.

Guro med dukken Bertha

Vi hjelper deg gjerne!

Ultralyd tas ofte for å bekrefte om et dyr er drektig. Det gjøres fra dag 20 i drektigheten. Røntgen tas etter dag 50 for å telle antall foster.

Vi tilbyr en pakkepris for ultralyd drektighet og røntgen. Dette inkluderer en ultralydundersøkelse fra dag 20, og ett røntgenbilde for telling av foster fra dag 50. Hele summen må betales ved ultralydundersøkelsen, så kan man komme tilbake for røntgenbilde etter dag 50.

Kontakt Smådyrklinikken Inn-Trøndelag på telefonen eller via kontaktskjemaet for timebestilling.

Følg Smådyrklinikken på facebook.

Play Video

I denne videoen får du se hvordan en sædprøve ser ut i mikroskopet. Det er en ivrig gjeng!