Sverigetur med hund eller katt?

Sverigeturer er i vinden igjen! Ønsker du å ta med deg hunden over grensa må du huske at det kreves pass og ormebehandling. Når det gjelder katter kreves det kun pass.

Man har to alternativer:

  1. Behandle i utlandet (Sverige) Da er det nok med EN behandling 24-120 timer før hjemreise. All behandling må foretas av dyrlege.
  2. Som alternativ til behandling 24-120 timer før innreise til Norge fra EU, kan hunder gjennomgå et behandlingsopplegg som innebærer at de behandles mot bendelorm minst to ganger på forskjellige datoer og med maksimum 28 dagers mellomrom. Dette kan gjennomføres hos veterinær i Norge før utreise, eller hos veterinær i utlandet. Dette er ikke mulig for hunder som kommer fra land utenfor EU/EØS (tredjestater). Behandlingene skal gjennomføres som to adskilte behandlinger på to adskilte datoer. Deretter behandles de med ny kur før det har gått 28 dager, og innfor tidspunktet for den forrige behandlingen. Behandlingene må være bekreftet av veterinær i hundens kjæledyrpass. Et slikt behandlingsopplegg må alltid avsluttes med en siste behandling hos veterinær etter siste utenlandstur..

Du kan finne all info ang. reiser til utlandet på mattilsynets side.