Bildediagnostikk

For å komme frem til riktig diagnose, og fastsette riktig behandling tar vi ofte i bruk forskjellig type bildediagnostikk.

Smådyrklinikken har investert i moderne og avanserte apparater som hjelper dyrlegene våre i arbeidet. Det er selvsagt en forutsetning at man har god kunnskap i å bruke utstyret, og har erfaring til å tolke resultatene. Vi har tatt videreutdanning innen dette og nyter godt av det i klinikkhverdagen. 

Kontakt Smådyrklinikken Inn-Trøndelag

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time? Ring oss på telefon 74 08 14 11 eller send oss en melding via kontaktskjemaet.

Røntgen

Mange lidelser kan oppdages ved hjelp av røntgen. Det kan være skader/forandringer i skjelettet, fremmedlegemer, sykdommer i mage/tarm, urinveier, svulster, forandringer i brystkassen og hjertelidelser.

Vi utfører alle ordinære typer røntgenundersøkelser ved klinikken, i tillegg til mer spesielle undersøkelser som kontrastundersøkelser av mage/tarm og urinveier.

Eksempler på rutineundersøkelser der vi bruker røntgen er HD og AD –undersøkelser, undersøkelser av ryggraden, og til å telle antall valper ved drektighet.

Klinikken har et nytt røntgenapparat med digital fremkalling som gir gode bilder av høy diagnostisk kvalitet. Ettersom bildene er digitale kan de med et enkelt tastetrykk sendes videre til spesialistundersøkelser i Europa og USA.

Ultralyd

Ultralyd er et uvurderlig verktøy innenfor svært mange sykdomsproblemer, og er flittig brukt ved klinikken vår. Det krever riktignok lang erfaring å tolke ultralydbilder. To av veterinærene våre har videreutdannet seg innen ultralyd, og har drevet med dette i mange år.

Fordelen med ultralyd er at det er en smertefri, rask og enkel undersøkelse for de som har erfaring i å tolke bildene. Mange har sikkert sett gråhvite felt på en ultralydskjem og ikke skjønt noe av hva man ser. For dyrlegene våre er dette en egen verden som kan gi et fantastisk innblikk i hva som skjer inne i kroppen.

Til eksempel brukes ultralyd ved alt fra undersøkelse og prøvetaking av organer i bukhulen, til undersøkelse for fremmedlegemer, screening for kreft, pusteproblemer, reproduksjonsproblemer og drektighetsundersøkelser. Hos oss er ultralydapparatet daglig i bruk.