Indremedisinsk utredning

Indremedisin er et samlebegrep som omfatter sykdomstilstander i organene -blant annet mage/tarm, hjerte, urinveier, nervesystemet, hormonsystemet, brystet, bloddannende organer og hud.

Høy kompetanse innen indremedisin

Det er et stort og viktig fagfelt som utvikler seg lynraskt. Det er derfor spesielt viktig å følge med utviklingen, og oppdatere seg faglig. På Smådyrklinikken har to dyrleger gjennomgått en treårig videreutdanning i indremedisin, i tillegg til utallige påbyggingskurs innen feltet. Ingrid er den som nå spesialiserer seg i indremedisin og utfører de fleste indremedisinske utredningene.

Tilstander som kan kreve indremedisinsk utredning er for eksempel når et dyr har begynt å drikke mer enn før, tisser blod, har kronisk diare eller oppkast, eller rett og slett ikke er seg selv.

Riktig diagnose

For å komme fram til riktig diagnose er det som regel nødvendig med flere undersøkelser og prøver, slik som for eksempel ultralydundersøkelser, blodprøver, urinprøver, bakteriedyrkning,  biopsier, røntgenundersøkelse eller nevrologisk undersøkelse. Dere vil bli veiledet og informert godt av dyrlegen i en slik prosess.

Kontakt Smådyrklinikken Inn-Trøndelag

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time? Ring oss på telefon 74 08 14 11 eller send oss en melding via kontaktskjemaet.

Hudsykdom

Hudproblemer er et av de vanligste problemene hos hund og katt. Det kan være alt fra kløe til hudutslett, ørebetennelser, røyting og dårlig pelskvalitet.

Veien mot å finne årsak til hudproblemer kan være vanskelig og frustrerende for eier, og det er viktig å følge riktig fremgangsmåte.

Vi har spesialisert oss innen hudsykdommer hos hund og katt, og kan tilby hudutredning på et høyt faglig nivå.