Kirurgi og narkoseovervåkning

Smådyrklinikken Inn-Trøndelag har veterinær med spesialkompetanse innen bløtvevskirurgi og narkose. To av dyrepleierne har videreutdanning innen gassanestesi og narkoseovervåkning. Hos oss er dyret ditt er i sikre hender under operative inngrep.

Kirurgiske inngrep ved klinikken

Vi utfører en rekke kirurgiske inngrep ved klinikken. Dette kan være planlagte operasjoner slik som kastrering/sterilisering av hund og katt. Hudoperasjoner, inklusive fjerning av svulster. Rekonstruksjon av hud etter traumer og stor kirurgi. Fjerning av analkjertler. Kirurgi i urinveiene. Brokk-operasjoner. Amputasjon av tær eller hale.

Vi utfører også akutte operasjoner slik som fjerning av fremmedlegeme i mage/tarm, magedreining, pyometraoperasjon, keisersnitt og fjerning av milt.

Foreløpig tilbyr vi ikke benkirurgi ved klinikken, men vi vil henvise deg til andre klinikker vi har samarbeid med.

Vi har et separat rom for preparering av pasienter før kirurgi. Operasjonsrommet er har topp moderne utstyr for gassanestesi, smertelindring og narkoseovervåkning. I tillegg har vi et eget rom for vask, desinfisering og pakking av kirurgisk utstyr.

Narkoseovervåkning

En dyrepleier assisterer kirurgen og overvåker anestesien til enhver tid. Pasienten følges nøye opp under oppvåkningen, og får våkne i rolige trygge omgivelser på eget oppstallingsrom. Etter operasjonen får dyret personlig oppfølgning av en erfaren dyrepleier, slik at du til enhver tid kan føle deg trygg på at ditt dyr ivaretas på best mulig måte.

Kontakt Smådyrklinikken Inn-Trøndelag

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time? Ring oss på telefon 74 08 14 11 eller send oss en melding via kontaktskjemaet.

Slik forbereder du dyret ditt til operasjon og narkose

 

Det er viktig å vite at narkose og kirurgi alltid medfører en viss risiko. For friske dyr er imidlertid risikoen minimal. Hvis det utføres av erfarne fagfolk med tilstrekkelig overvåkning og utstyr er den enda mindre.

Slik kan du best mulig forberede dyret ditt til narkose og kirurgi:

Kvelden før innleggelse:  

  • Gi normal mengde mat kvelden før behandling hvis ikke annet er avtalt. Selv dyr som normalt ikke spiser om kvelden kan få et kveldsmåltid.
  • Vann skal være tilgjengelig.
  • Av hygieniske årsaker er det fint om hunder bades/vaskes dagen før innleggelse, ettersom det kan minske risiko for infeksjoner.

På operasjonsdagen:

  • Dyret skal fastes i minimum 3-5 timer før en operasjon/narkose. I noen tilfeller skal de fastes lengre -det skal dere i så fall få beskjed om ved betilling av time.
  • Hvis det er praktisk mulig er det fint om dyret får et lite måltid tidlig om morgenen (men ikke mindre enn 3-5 timer før operasjonen). Dette er spesielt viktig for valper, kattunger og miniatyrhunder under 5 kg, ettersom de lettere kan få lavt blodsukker hvis de går lenge uten mat.
  • Sørg for at dyret alltid har tilgang til vann helt til dere kommer på klinikken.
  • Hvis dyret går på medisiner skal det avtales med dyrlegen på forhånd om dyret skal få medisinen sin samme morgen som narkosen/operasjonen.
  • Gå tur med hunder før innlevering så de får tisset og bæsjet.