Tannavdeling

Tannhelse er viktig. Akkurat som at vi mennesker har behov for regelmessige tannlegebesøk, har også hunder og katter det.

Over 70% av alle hunder og katter over 3 år har et tannhelseproblem. Ettersom sykdom i munnhulen kan være vanskelig å oppdage for eier går mange dyr med kroniske plager.

Problemer med tenner og tannkjøtt gir ikke bare et lokalt ubehag i munnen, men det kan også skade dyrets allmenntilstand og indre organer. Kroniske betennelser i munnhulen kan spres til blant annet hjerte, lever og nyrer.

Det vanligste symptomet på dårlig tannhelse er dårlig ånde. Man kan også se misfargede tenner, løse tenner, rødt og/eller blødende tannkjøtt, problem med arbeidsoppgaver som for eksempel jakt, endring i spisevaner, vektreduksjon, slapphet og irritabilitet

Det har skjedd veldig mye de siste til årene innen tannbehandling hos kjæledyr. Det er viktig å henge med i utviklingen for å være oppdatert og kunne gi riktig behandling.

Vi har en egen tannavdeling der det jobber dyrlege med videreutdanning innen tannmedisin på hund og katt. Hun har med seg et team av faglig oppdaterte og erfarne dyrepleiere. Utstyret er oppdatert og moderne slik at pasientene kan følges opp på best mulig måte. 

Vi tilbyr blandt annet rutine tannrens av hund og katt. Tannrøntgen. Tannoperasjoner inkludert tanntrekk. Trekking av persisterende melketenner.  Rotfyllinger.  Behandling av emaljeskader. Vurdering av bitt. 

Alle tannpasienter legges i gassnarkose for sikrest mulig prosedyre. 

Tannrens

Her kommer tekst om tannrens

 

 

Tanntrekk

 

Her kommer tekst om tanntrekk

 

Rotfylling

Tekst rotfylling

Emaljeskader

Emaljeskader tekst